-Jeg får være med på utrolig mye forskjellig, og har lært fantastisk mye spennende!

Det er tydelig god stemning når vi møter Miglius Mockus, en av Imencos mange lærlinger, sammen med sin veileder Inge Halvorsen. Miglius er i full gang med oppsett av skjermsystemer til et oppdrettsanlegg, og veileder Inge er innom for en uformell prat. Gjennom det halvannet året som Miglius har vært lærling hos Imenco, har han både vært innom mange fagfelt og hatt en imponerende utvikling. Hans historie er til inspirasjon både for unge talenter og etablerte fagfolk. 

Miglius sin interesse for IT-faget startet opprinnelig med inspirasjon fra hans storebror, som var engasjert i programmering. -Jeg var fascinert av å se broren min jobbe med koding og lurte alltid på hvordan datamaskiner og programvare fungerte, forteller Miglius. Denne nysgjerrigheten ledet ham til å utforske IT-verdenen og velge teknologifag som sin karrierevei.   Høsten 2022, begynte han som IT-lærling hos Imenco.

Variert og spennende hverdag: IT-lærling Miglius Mockus er inne i sitt andre år som IT-lærling ved Imencos hovedkontor.

Spennende hverdag 

Miglius er oprinnelig fra Litauen, men bor i dag sammen med familien sin i Haugesund og er midt i sitt andre år som lærling. Han forteller om en både allsidig og imponerende hverdag, som har gitt ham en bred og spennende utvikling.  

-Siden dag én har det skjedd så mye at det går ikke an å telle det på fingrene, smiler Miglius. Han forteller videre at han startet med enkel programmering for å bli kjent med systemene hos Imenco, og på den måten dannet grunnlaget for å forstå de ulike systemene han skulle jobbe med. Gjennom 2023 har han deretter fått være med i mange nye prosjekter, inkludert utvikling av programvare, oppsett av kamerasystemer for brønnbåter og akvakultur, samt utforskning av nye teknologier som biomasserammer, oksygensystemer og foringssystemer. -Hverdagen her er veldig variert og alltid spennende og givende, konstaterer han.   

Stolt veileder: Inge Halvorsen er veileder for Miglius Mockus og forteller om en imponerende faglig utvikling.

Stolt veileder 

En viktig del av læretiden er oppfølging fra veileder innenfor de ulike fag og oppgaver man skal lære om. Det er IT-utvikler Inge Halvorsen som har hatt ansvaret for den daglige og faglige oppfølgingen, og Miglius beskriver læreprosessen som en god og inspirerende relasjon. Halvorsen er en erfaren IT-utvikler og har ledet flere utviklingsprosjekter i Imenco. Når han på sin side blir bedt om å beskrive lærlingen han har ansvar for, blir han tydelig både stolt og entusiastisk. Han er full av beundring for lærlingen han har ansvar for, og konstaterer at Miglius er en av de mest talentfulle personene han har jobbet med. Dette har bidratt til mange gode resultater. 

-Noe av det mest inspirerende jeg vet, er når vi har gruset oss gjennom problemer som har virket helt uoverkommelige, forteller han ettertenksomt. Det er tydelig at både lærling og veileder deler begeistringen over de spennende utfordringer de løser sammen.    

Spesiell gave: Som tegn på den gode oppfølgingen Miglius fikk fra sin veileder, og litt intern humor, kjøpte han en spesiell kopp. Den får han imidlertid bare brukes på jobb!

Spesiell gave 

Man skal ikke tilbringe mange minuttene sammen med Inge og Miglius for å skjønne at de har utviklet et spesielt bånd seg i mellom. Dette båndet går langt utover arbeidet på arbeidsplassen, og kom nylig til uttrykk da Inge fikk overrakt en personlig gave. Gaven fra Miglius var delvis en intern spøk som forteller noe om Inges dedikerte oppfølging av lærlingens oppgaver, men at den har påskriften “Pappa” er uansett en tillitserklæring, smiler Miglius.  Han verdsetter den oppfølgingen han har fått fra sin veileder, og Inge forteller på sin side at det har vært en både inspirerende og takknemlig oppgave. Gaven er nå blitt hans desiderte favorittkopp, men dessverre får jeg bare lov til å bruke den på jobb, forteller han og ler godt.   

God stemning: Man merker raskt på Miglius Mockus (venstre) og Inge Halvorsen at de har det gøy på jobb. Her viser Inge frem koppen han har fått fra lærlingen sin.

Nye læreplasser 

I disse dager er det mange ungdommer som søker læreplasser og undersøker hvilke selskaper som kan tilby de beste mulighetene. Skal vi tro Miglius og Inge, er det gode muligheter for de som ønsker å bygge en spennende karriere i Imenco. Med alle de prosjektene som selskapet nå står overfor er det også viktigere enn noen gang tidligere å tiltrekke seg flere unge talenter.   

Imenco søker lærlinger til avdelingene både på Voll og ved hovedkontoret på Grinde, og for de riktige kandidatene venter det nesten ubegrensede muligheter for de som ønsker å utforske teknologiens verden og bidra til banebrytende løsninger.  

Følgende lærlingeplasser er utlyst i år: 

Voll: 

 • CNC-maskineringsfaget 6
 • Dimensjonskontrollfaget 1
 • Industrimekanikerfaget 3
 • Industrimontørfaget 3
 • Logistikkfaget 1
 • Produksjonsteknikkfaget 3
 • Sveisefaget 2

Grinde: 

 • Kontorlærling: 1
 • Mediefag: 1
 • Elektrofaget: 2
 • Automasjon: 2
 • Mekaniker: 2

Klikk her for mer informasjon om hvordan du kan bli lærling hos Imenco.